Hoe bewaar ik de tekeningen van mijn kinderen?

Hoe kunt u het beste de tekeningen van uw kinderen bewaren? Iets wat veel ouders zich afvragen. Want in de loop van een kinderleven verzamelen ouders heel wat kindertekeningen, schrijfoefeningen en knutselwerkjes. Allemaal dingen die leuk zijn om te bewaren voor later. Echter is er een probleem. Wanneer u de tekeningen van uw kinderen gewoonweg opbergt, is de kans er groot dat deze beschadigen. Zo gaan veel tekeningen kreukelen of ontstaan er kleine scheurtjes. 

In dit artikel geven wij u handige tips voor het bewaren van kindertekeningen. Met deze tips bergt u gemakkelijk en eenvoudig de tekeningen en knutselwerkjes op, zonder dat deze beschadigingen oplopen. 


Lamineren

Wilt u er zeker van zijn dat er geen vlekken, kreukels en scheuren in de tekeningen van uw kinderen komen? Dan kunt u er voor kiezen om deze te lamineren. Lamineren kunt u gemakkelijk zelf doen met een lamineerapparaat en lamineerhoezen. Zo kunt u jaren later nog steeds genieten van de mooiste tekeningen en knutselwerkjes. 


Digitaliseren
 

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de tekeningen en andere zelfgemaakte dingen van uw kinderen digitaal op te slaan. Kies bijvoorbeeld voor een digitale back-up door middel van een scanner. U scant de tekeningen en deze verschijnen op uw computer. Zo kunt u eenvoudig de kunstwerken opslaan en eventueel ook delen met uw vrienden en familie. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt