Goed voorbereiden op tentamens

Studeren voor de naderende tentamens, het is voor veel studenten elk semester weer een probleem. Goed voorbereiden op tentamens klinkt gemakkelijker dan het is. Afleidingen liggen namelijk op de loer en de concentratie kan ver te zoeken zijn. Hoe zorgt u er nu voor dat de concentratie behouden blijft? Daar zijn verschillende manieren voor, die in dit artikel op een rijtje staan. Door u aan dit lijstje te houden, vergroot u de kans op een goed cijfer en gaat u goed voorbereid de tentamens in.


Een opgeruimde werkplek

Opgeruimd staat netjes: een bekend spreekwoord dat niet voor niets door veel mensen wordt gebruikt. Wanneer uw studeeromgeving netjes en opgeruimd is, is er in uw hoofd ook meer plaats voor nieuwe informatie. Een opgeruimd bureau zorgt voor weinig afleidingen en kan helpen om u beter te kunnen concentreren. Zo kunt u zich goed voorbereiden op tentamens en onbezorgd studeren. Moet u zich voorbereiden op meer dan één tentamen? Ook dan is het belangrijk uw bureau netjes te houden. Pak alleen de boeken en aantekeningen die u per vak nodig heeft, zodat er niet te veel papieren door elkaar liggen.


Studeren: een vak apart

Goed voorbereiden op tentamens is belangrijk om een goed cijfer te halen en een vak met voldoende studiepunten af te sluiten. Daarom vindt u hier een lijstje met studietips en concentratie tips, zodat afleidingen geen gevaar meer vormen en u zich volledig kunt storten op het leren van de stof. 
  • Snel afgeleid? Zorg er dan voor dat u in een omgeving bent waar u rustig wordt. Uw eigen kamer, of misschien de bibliotheek in de stad. Studeert u beter met muziek? Probeer dan de ideale studeermuziek te vinden.
  • Las regelmatig een pauze in. Door om het uur een kwartiertje pauze te nemen en bijvoorbeeld even een luchtje te scheppen, verwerkt u de stof beter en kunt u zich langer concentreren.
  • Blijf niet te lang achter elkaar bezig met één onderwerp. Zijn er meerdere vakken om te leren, wissel die dan ongeveer elke drie uur af.
Hang dit lijstje aan de muur of neem het mee naar uw studeerplek. Zo heeft u de tips altijd bij de hand en wordt studeren weer leuk. Niet alle benodigdheden in huis voor een opgeruimde werkplek? Bij DéKantoorvakhandel vindt u alles wat u nodig heeft, zoals ordners, mappen en opbergsystemen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt