Gezond eten op kantoor

Ook op kantoor kunt u gezond eten! Iedereen weet dat gezond eten erg belangrijk is. Echter vinden veel mensen het lastig om op het werk gezond te eten. De verleiding om voor een ongezonde lunch of snack te kiezen is op kantoor namelijk erg groot. Vooral wanneer veel van uw collega’s dit ook doen. 

Daarom geven wij u in dit artikel geven handige tips geven om gezond te eten op het werk!


Gewoonten veranderen

Wanneer u op kantoor werkt is de verleiding erg groot om te kiezen voor een snelle, makkelijke, maar vooral erg ongezonde lunch. Dit kan komen doordat u ‘s ochtends geen tijd heeft om uw eigen lunch mee te nemen, maar het kan ook komen doordat uw collega’s vaak kiezen voor een ongezonde lunch bij bijvoorbeeld de broodjeszaak om de hoek. 

Om dit ongezonde patroon te doorbreken is het belangrijk dat u uw gewoonten verandert. U zult bijvoorbeeld merken dat wanneer u uw eigen lunch bereid voordat u gaat werken u hier langzamerhand ook aan gewend raakt. 


Handige tips

Wij hebben een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet, zodat u gemakkelijk gezonder kan eten op het werk!
  • Neem je eigen tussendoortjes mee naar het werk. Kies bijvoorbeeld voor een stuk fruit tussendoor.
  • Stel jezelf het doel om iedere dag groente mee te nemen naar kantoor. Denk hierbij aan snoeptomaatjes, komkommer, reepjes paprika of wortel.
  • Zorg tijdens een vergadering voor een gezonde snack. Zet een fruitschaal op tafel en zorg voor kannen water en/of vers sap.
  • Vraag collega’s of zij ook gezonder willen gaan eten. Wanneer u dit met meerdere mensen doet is het namelijk een stuk makkelijker. 
  • Ga op zoek naar lekkere, gezonde recepten! Gezond kan namelijk ook erg lekker zijn!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt