Hoe kan ik het energieverbruik op kantoor verminderen?

U wilt minder energie verbruiken op kantoor? Aanschaf van LED-verlichting, energiezuinige apparatuur en slim energiemanagement kunnen u al snel honderden euro’s per jaar besparen op energieverbruik op kantoor.

Met onderstaande tips dringt u eenvoudig het energieverbruik op uw kantoor terug. Neem deze daarom in overweging wanneer uw energieverbruik op kantoor hoog is en deze teruggedrongen kan worden. U doet gelijk iets goeds voor het milieu!
 

Energieverbruik meten

Het verminderen van uw energieverbruik op kantoor begint met het meten. Hoeveel energie verbruikt u precies? Check uw energierekening en vraag uw energieleverancier om een benchmark. Pas wanneer u weet hoeveel energie u verbruikt op kantoor kunt u stappen gaan nemen om het energieverbruik te verminderen. Na grofweg drie maanden ziet u daadwerkelijk hoeveel u heeft bespaart op energie en de kosten en of uw besparingen op energie het gewenste effect hebben. U zult waarschijnlijk versteld staan van het resultaat!

Het overheidsinitiatief Agentschap NL, ontwikkelde een databank waarin het gemiddelde verbruik van Nederlandse kantoren staat. Door het invullen van kengetallen, wordt duidelijk wat uw energieverbruik is ten opzichte van het gemiddelde energieverbruik. Daarnaast bieden zij een portal met uitgebreide informatie over energie besparen als bedrijf.
 

Milieubarometer

De milieubarometer van Stichting Stimular meet sinds 2005 het energieverbruik van overheidskantoren. Hier vindt u rapportages van de verschillende jaren, met details zoals conclusies over de beste scores in de benchmark en de verschillen met voorgaande jaren. Ook hier kunt u kengetallen vinden die horen bij deze gemiddelde milieubarometer kantoren.
 

Energy Star

Let bij aanschaf van nieuwe printers, pc’s en andere kantoorapparatuur op het Energy Star-label. De Energy Star-database bevat de belangrijkste specificaties van apparatuur onder dit label, zodat u gemakkelijk uw productkeuze kunt maken.

Het energieverbruik van het meest energiezuinige en het minste energiezuinige apparaat in de database kan enorm verschillen. Per werkplek op kantoor is een besparing van circa € 200,- mogelijk over de 5-jarige levensduur van uw kantoorapparatuur.

Met bovenstaande tips kunt u werken aan een verlaging van het energieverbruik op uw kantoor. Wilt u meer weten over energiezuinige kantoorapparatuur? Uw kantoorvakhandel bij u in de buurt kan u van advies over energiezuinige apparatuur voorzien. Vind uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel voor een deskundig advies over energieverbruik op kantoor en energiezuinige apparatuur.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt