Een brandveilig archief, wat heb ik daarvoor nodig?

Een nachtmerrie voor elk bedrijf: een brand waarbij het waardevolle archief verloren gaat. Hoe zorgt u voor een brandveilig archief? Met de volgende kantoorartikelen richt u een brandveilig archief in, waarbij tijdens een brand uw archief zo goed mogelijk beschermt wordt.

Brandveilig archief: brandpreventie

Ondanks strenge bedrijfsvoorschriften is de uitbraak van een brand niet altijd te voorkomen. Zorg in ieder geval voor voldoende rookmelders, brandblussers en een blusdeken in uw archief, zodat u kunt voorkomen dat de brand zich verder gaat uitbreiden.

Brandveilig archief: brandwerende kasten

Om bij branduitbraak uw archief zo lang mogelijk te beschermen tegen brand zorgt u voor solide, brandwerende kasten. Brandwerende kasten werken brandvertragend. Dit kan net voldoende tijd geven voor de brandweer om de brand onder controle te krijgen voordat uw archief verwoest raakt. Deze brandwerende kasten zijn verkrijgbaar in de volgende modellen:

Brandwerende ladekasten

Met brandwerende ladekasten beschermt u uw hangmappen tegen brand. Deze kasten voor uw brandveilig archief zijn verkrijgbaar in 2-, 3- of 4-laden formaat.

Brandwerende schuifdeurkasten

Heeft u weinig archiefruimte? Met schuifdeurkasten bespaart u ruimte in uw archief en kunt u het looppad ten volle benutten.

Brandwerende archiefkast

Voor uw brandveilig archief zijn brandwerende archiefkasten met hun grote opbergruimtes voor uw ordners een must-have.

Meer weten over de inrichting van een brandveilig archief? Uw lokale kantoorvakhandel kan u van meer advies voorzien van brandwerende (archief)kasten en andere facilitaire producten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt