Alles over printen, wat is belangrijk om te weten?

Wat is er belangrijk om te weten over de aanschaf van printers? Het aankoopproces van een printer kan een hele puzzel voor u zijn. In dit artikel zet Dé Kantoorvakhandel - specialist in kantoorartikelen zoals printers - de belangrijkste zaken kort samengevat voor u op een rij. Zo weet u precies wat er belangrijk is om te weten over printers. 
 

Soorten printers

Allereerst moet u voor u zelf bepalen wat voor een soort printer u gaat kopen. Dit is onder andere afhankelijk van het doel van uw printer: wilt u met regelmaat gaan printen, of juist minder frequent? Wilt u met name in kleur afdrukken, of zijn zwart-wit documenten voor u voldoende? Afhankelijk van het doel van uw printer kiest u voor een inkjet- of een laserprinter. Bij een laserprinter heeft u daarnaast de keuze uit een kleurenlaserprinter of een zwart-wit-laserprinter. En wilt u meer dan alleen kunnen printen? Bij zowel een inkjet- als een laserprinter kunt u kiezen voor een multifunctional. De antwoorden op bovenstaande vragen vindt u in het artikel waar moet ik op letten bij het kopen van een printer?'
 

Inkt en toner

Voor inkjetprinters heeft u zogeheten inktcartridges nodig. Voor laserprinters heten deze cartridges 'toners'. De kleuren van een printer worden aangeduid met de waardes 'CMYK'. C = Cyan (cyaan), M = Magenta (magenta), Y = Yellow (geel), K = Key (zwart). Deze code staat vermeld op de cartridge die u koopt. Let bij de aanschaf van inktcartridges of uw printer losse cartridges ondersteunt. In dat geval hoeft u alleen de cartridge te vervangen van de kleur die op is. 
 

Papier voor printers

De verschillende soorten printers vragen om verschillende soorten papier. In sommige gevallen omdat een bepaalde soort papier niet bestand is tegen de hitte van bijvoorbeeld uw laserprinter, in sommige gevallen omdat dit het beste afdrukresultaat geeft. lees hier meer over in het artikel 'Moet ik ander papier gebruiken voor een kleurenlaser- of inkjetprinter?'.

 

Aanschaf printer

Het kopen van een printer kunt u op diverse plekken doen. De kantoorvakhandelaren van Dé Kantoorvakhandel zitten verspreid door Nederland en België en kunnen u van deskundig advies voorzien van diverse kantoorartikelen waaronder printers. Ga langs bij één van onze 600 verkooppunten voor advies en verkoop van printers. 

 

Onderhoud printer

Voor het onderhoud van uw printer kunt u vaak een garantiepakket afsluiten met de leverancier van de printer. Ook op Dé Kantoorvakhandel kunt u terecht voor vragen over uw printer, bijvoorbeeld hoe u uw printer gebruiksklaar maakt en wat u moet doen als uw printer is vastgelopen.

Meer weten over printers? Vind uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel voor advies over de aanschaf van uw printer. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt